Ndihme / FAQ

Pyetje te shpeshta mbi lentet e kontaktit

Ne cilen moshe mund te perdoren lentet e kontaktit?

Vendosja e lenteve te kontaktit nuk percaktohet nga mosha. Lentet e kontaktit mund te perdoren nga femijet po ashtu edhe nga te moshuarit.

A eshte ambienti ne Shqiperi i paster per te perdorur lentet e kontaktit?

Ambienti ne Shqiperi nuk ka lidhje te drejtperdrejte me lentet e kontaktit, sa kohe qe ato vendosen dhe hiqen ne ambjente shtepie apo pune. Nese nje pacient mban higjenen personale te rregullt, nuk ka asnje vend per frike.

A ka ndonje ndryshim midis lentes se djathte & lentes se majte?

Jo nuk ka ndryshim.

A mund te perdor te njejtin numer si te syzeve edhe per lentet e kontaktit?

Jo perhere. Per arsye se lentet vendosen direkt e sy, per numrat e medhenj mund te kete nje diference te vogel. Ne rekomandojme perhere nje vizite me okulistin perpara se te filloni te perdorni lentet e kontaktit rregullisht.

A mund te bien nga syte lentet e kontaktit?

Nese keni zgjedhur lentet korrekte edhe i keni vendosur mire ato, lentet nuk levizin nga pozicioni i tyre. Ne raste te rralla, kur mund te spostohen pak, mjafton ti rregulloni vete ato.

Si ti mirembajme lentet e kontaktit?

Lexoni me kujdes instruksionet e prodhuesit. Me shume informacion mund te gjeni ne seksionin Kujdesi per lentet e kontaktit ne sitin tone.

Per sa dite zgjat nje kuti me lente kontakti?

Kutia tregon numrin e lenteve (sa cope, jo sa cifte). Nese keni te njejtin numer per te dy syte nje kuti me lente do zgjasi si ne vijim:
- nje kuti me 30 lente kontakti ditore zgjat 15 dite;
- nje kuti me 6 lente kontakti mujore zgjat 3 muaj.

Alergjite dhe lentet e kontaktit: Keni probleme?

Alergjite sezonale nuk kushtezojne perdorimin e lenteve te kontaktit. Ne raste te vecanta:
- Reduktoni perdorimin;
- Konsultohuni me nje specialist;
- Perdorni lente kontakti ditore (studimet kane treguar se lentet e kontaktit ditore suportojne me mire alergjite).

A mund te notoje me lentet e kontaktit?

Noti duke perdorur lentet e kontaktit (ne det, liqen apo pishine) eshte rreptesisht i ndaluar. Nese disa pika uje ju bien mbi sy, nuk perbejne problem, por noti apo zhytja nen uje duke perdorur lentet e kontaktit i bene ato te paperdorshme. Ne rastet kur harroni edhe jeni futur ne uje, hiqini menjehere lentet e lagura (me uje jo higjenik) dhe mos i perdorni me ato.

A eshte e sigurte blerja ne internet e lenteve te kontaktit?

Ajo eshte si cdo blerje tjeter online. Shumica e europianeve i blejne lentet e kontaktit online sepse:
- Kane me shume mundesi zgjedhje (markat me prestigjoze);
- Cmimi eshte shume konkurres (ne krahasim me dyqanet e optikave ku ju paguani edhe pjese te kostove te dyqanit);
- Komoditeti sepse lentet ju vijne menjehere atje ku ju jeni (ne zyre apo shtepi).
*Per me shume info rreth lenteve te kontaktit ju rekomandojme ti drejtoheni okulistit.